Skip Navigation

Selectează limba

STRÂNGEREA ŞURUBULUI BUCȘEI PE SUBCADRUL VEHICULULUI

ȘTIAŢI CĂ? Sfaturi pentru profesioniști

Dacă bucșele braţului de suspensie sunt strânse complet în timp ce vehiculul este „suspendat” (de exemplu, figura A; poziţia superioară pe un elevator auto), bucșele noi vor fi „pretensionate” atunci când vehiculul revine în poziţia neutră (figura B).

MOOG - Strângerea șurubului bucșei pe subcadrul vehiculului - Bucșă pretensionată

Această stare „pretensionată” va provoca în mod inevitabil uzura extrem de prematură a bucșelor braţului de suspensie.

 

PREZENTARE GENERALĂ

La fixarea braţelor de suspensie pe subcadrul vehiculului, nu strângeţi niciodată complet piuliţele și șuruburile până când vehiculul nu este coborât pe sol, adică figura B.

MOOG - Strângerea șurubului bucșei pe subcadrul vehiculului - Mașină ridicată

RECOMANDĂRI PENTRU MONTAJ

Pentru a evita strângerea excesivă iniţială, limitaţi primul cuplu la o valoare care permite tubului interior al bucșei să se rotească în interiorul scaunului său în timp ce vehiculul își recuperează progresiv poziţia neutră. După ce vehiculul este complet coborât pe sol, poate fi aplicată valoarea finală a cuplului.

  • „Strângeţi în prealabil” la o valoare limitată a cuplului, în timp ce vehiculul stă pe elevator (figura A)
  • Aplicaţi valoarea finală a cuplului odată ce vehiculul și-a recăpătat poziţia neutră (figura B)
MOOG - Strângerea șurubului bucșei pe subcadrul vehiculului

 

La fixarea braţelor de suspensie pe subcadrul vehiculului, nu strângeţi niciodată complet piuliţele și șuruburile până când vehiculul nu este coborât pe sol.


Răsfoiţi mai multe Conţinut tehnic și începeţi să vă dezvoltaţi cunoștinţele tehnice cu Garage Gurus.


Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

Subiecte similare
se încarcă