Skip Navigation

Selectează limba

Cât costă repararea suspensiei mașinii?

Sistemul de suspensie vă oferă o deplasare lină și lucrează intens pentru a face faţă suprafeţelor denivelate ale drumului. Suspensia face parte din șasiu și este alcătuită din arcuri, amortizoare, precum și din elementele de direcţie, rulmenţi și pivoţi. În timp, piesele de suspensie se uzează, prezintă scurgeri, se deformează sau se rup, provocând diverse probleme de siguranţă. Este important să înlocuiţi piesele înainte de a fi prea târziu. Dar ce determină costul?

Citiţi despre factorii care afectează costurile de reparaţii ale suspensiei:

1. Marca și modelul mașinii

Costul unei reparaţii la suspensie depinde de marca, modelul și anul mașinii. La vehiculele de lux sau de performanţă, cum ar fi un SUV sau un sedan mare, costul va tinde să fie mai mare. Dar, dacă este o mașină veche cu rugină dedesubt, poate necesita mult timp pentru ca un mecanic să acceseze și să îndepărteze piesele vechi, ceea ce poate duce, de asemenea, la un preţ mai mare.

2. Deteriorările și piesele care trebuie înlocuite

Este dificil de estimat un cost mediu de reparare a suspensiilor. Preţul acoperă piesa în sine (de la mărcile ieftine la piesele de suspensie de calitate OE), costurile forţei de muncă și, de asemenea, complexitatea înlocuirii.

Amintiţi-vă că în suspensia mașinii, piesele tind să fie înlocuite în perechi. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că amortizorul stânga va fi înlocuit odată cu cel din dreapta . Este, de asemenea, obișnuit ca atât părţile din faţă, cât și cele din spate să fie actualizate în același timp. Acest lucru este necesar pentru a menţine echilibrul și stabilitatea și pentru a preveni solicitarea pieselor noi de către piesele vechi sau parţial uzate.

Dacă aţi înlocui o singură piesă, s-ar crea un dezechilibru: mai multă solicitare va fi exercitată pe partea care nu a fost înlocuită și reduce speranţa de viaţă a acesteia.

Mașina dvs. poate necesita, de asemenea, o aliniere a roţilor după înlocuirea pieselor de suspensie, crescând și mai mult costul reparaţiei. Consultaţi manualul de utilizare pentru a vedea dacă se recomandă alinierea roţilor. Chiar și cea mai mică nealiniere poate duce la uzura prematură a pneurilor și poate compromite direcţia și piesele de suspensie.

3. Atelierul din apropiere

Costurile reparaţiilor variază foarte mult în funcţie de zonă și, de asemenea, în funcţie de mecanicul dvs., astfel încât este important să sunaţi la garajele locale pentru o estimare a reparaţiei suspensiei. Reglarea unui sistem de suspensie nou este complexă. Înlocuirea poate fi bine combinată cu teste și diagnostice computerizate pentru a asigura un echilibru optim.

4. Marca pieselor de suspensie

Întrebaţi mecanicii locali ce mărci recomandă. Preţurile variază pentru diferiţi producători de piese. Depinde de calitatea materialelor, de design și de orice inovaţii ale produselor care le fac mai eficiente sau mai durabile. Ar putea fi tentant să optaţi pentru cele mai ieftine piese de schimb. Dar dacă alegeţi o marcă de suspensie de încredere, este mai probabil să economisiţi bani pe termen lung prin piese robuste de valoare bună.

5. Asigurarea mașinii dvs.

Verificaţi cu compania de asigurări dacă repararea suspensiei este acoperită. Aceasta va depinde de motivul pentru care este necesară; a fost din cauza unui impact sau a unei coliziuni sau doar din cauza uzurii generale? Dacă aveţi asigurare standard, uzura generală nu va fi acoperită, dar asigurătorul dvs. poate acoperi costul dacă nu sunteţi responsabil pentru un anumit incident (de exemplu, o lovitură puternică într-o groapă, provocând dereglarea alinierii sau deteriorarea pieselor).

Poliţele de asigurare variază dramatic, unele acoperind atât costurile pieselor, cât și costurile manoperei, în timp ce altele garantează doar costul pieselor de schimb.

Nu evitaţi inevitabilul dacă bănuiţi că trebuie să înlocuiţi piesele de suspensie. Costul de reparare a suspensiei vă va ajuta să evitaţi apariţia altor probleme în viitor, precum și menţinerea siguranţei cu o mașină care conduce cu eficienţă maximă.

 

 

Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

ARTICOLE ASOCIATE


Șapte motive pentru a vizita un mecanic


Vezi detalii


Motivul și modul de înlocuire a pivotului


Vezi detalii


Cât de des se verifică sistemele de direcţie și de suspensie?


Vezi detalii


Puteţi conduce o mașină cu suspensia defectă?


Vezi detalii


Cât ţin rulmenţii de roată?

498888104
Vezi detalii