Skip Navigation

Selectează limba

Șapte motive pentru a vizita un mecanic

În timp ce unele reparaţii auto sunt ușor de efectuat de către dvs., unele lucrări sunt fie prea complexe, fie necesită unelte specializate, ceea ce face dificilă, consumatoare de timp și chiar periculoasă efectuarea lor de către dvs. În acest caz, este necesar să vizitaţi un mecanic cu experienţă. Iată șapte semne de avertizare că ar putea fi necesar să rezervaţi o vizită la service.

Probleme la direcţie și la suspensie

Problemele de direcţie sunt potenţial foarte periculoase, deoarece mașina dvs. nu va funcţiona așa cum vă așteptaţi în timpul unei situaţii de urgenţă. Din acest motiv, cel mai bine este să consultaţi un mecanic cu experienţă de îndată ce observaţi o problemă.

Problemele posibile includ: dificultate crescută de a vira; volan care se simte slăbit sau vibrează; volan care trage spre stânga sau spre dreapta; mașină înclinată într-o parte sau alta în timpul accelerării sau frânării; și uzură neuniformă sau prematură a pneurilor.

Lampă de avertizare motor

185262273

Mașinile moderne includ o serie întreagă de senzori care măsoară și monitorizează sute de sisteme din mașina dvs. Dacă se obţine un rezultat care nu se încadrează în parametrii prestabiliţi, pe tabloul de bord va apărea indicatorul luminos de avertizare pentru motor. Indicatorul luminos va clipi pentru a vă avertiza dacă există vreo problemă gravă. În orice caz, nu trebuie să intraţi în panică, duceţi mașina la un service pentru un diagnostic pentru a descoperi care este problema.

De asemenea, este posibil ca mașina dvs. să aibă o lumină de service care apare ca un memento că trebuie să efectuaţi următoarea activitate de service. Deși nu trebuie să vă grăbiţi să programaţi o întâlnire pentru ca un mecanic să parcurgă lista completă de verificare pentru mentenanţă, cel mai bine este să verificaţi manualul sau înregistrarea intervalului de service pentru a vedea când este cel mai bine să aranjaţi ca mașina să fie văzută.

Fum sau abur care iese de sub capotă

În primul rând, ce culoare are fumul sau aburul?

Dacă e un abur alb, probabil că mașina se supraîncălzește. Consultaţi indicatorul de temperatură al mașinii pentru a confirma acest lucru. Dacă indicatorul este la maximum, trageţi pe dreapta și așteptaţi ca mașina să se răcească înainte de a vă continua călătoria. Și, chiar dacă nu este critic, programaţi-vă o întâlnire cu mecanicul.

Dacă observaţi fum albastru, opriţi imediat mașina și aranjaţi să fie remorcată la garajul local. Fumul albastru este cauzat de arderea uleiului, care poate deteriora în mod semnificativ motorul.

Scurgeri

Mașina dvs. este concepută pentru a stoca și utiliza lichidele pe care le puneţi în mașină – combustibil, ulei, lichid de răcire etc. Cu alte cuvinte, dacă observaţi o scurgere de oriunde din mașină, este bine să vă reparaţi mașina cât mai curând posibil. Nu numai că acest lucru ar putea economisi potenţial o mulţime de bani cu reparaţii, dar ar putea preveni și otrăvirea animalelor cu lichidele scurse.

Vă puteţi da seama dacă mașina prezintă scurgeri atunci când o mutaţi de unde a fost parcată. Sunt pete pe jos? Acestea pot fi de culoare verde strălucitor de la lichidul de răcire sau roșu închis/maro de la ulei sau lichid de frână. Sau există lichid sub locul în care se afla ţeava de eșapament? Nu vă faceţi griji dacă observaţi scurgeri de apă lângă scaunul pasagerului faţă în timpul verii – acestea vor fi probabil de la aerul condiţionat al mașinii dvs.

Zgomote neobișnuite

Nimic nu se compară cu sunetul unui motor care răsună în timp ce vă deplasaţi cu viteză de la A la B. Cu toate acestea, dacă mașina începe să scoată zgomote ciudate, merită să vorbiţi cu un mecanic pentru a afla de ce.

Iată câteva sunete pe care le-aţi putea auzi, plus ce ar putea însemna acestea:

  • Zgomot de ciocnire sau de frecare care vine de sub vehicul – ar putea fi suspensia dvs.;
  • Sunete de scârţâit sau de frecare la frânare – verificaţi frânele, în special plăcuţele de frână, discurile și etrierele;
  • Zgomot de zornăit sau bâzâit de la roţi – uitaţi-vă la rulmenţii de roată;
  • Pocnituri la angrenaje – probabil cutia de viteze;
  • Zgomot puternic de eșapament – posibil o gaură în ţeava de eșapament;
  • Șuierat de sub capotă – curelele sunt slăbite?
  • Zgomotul motorului este inegal – motorul dvs. ar putea da rateuri;
  • Metal pe metal – ar putea fi unul dintre 100 de lucruri diferite, cel mai bine este să verificaţi rapid.

Vibraţii

Mașina vibrează când conduceţi? În acest caz, ar putea fi necesară înlocuirea pneurilor sau ajustarea alinierii roţilor.

Sau mașina vibrează când frânezi? În acest caz, ai putea avea o problemă cu frânele, suspensia sau direcţia. Acest lucru trebuie verificat de mecanicul dvs.

Confort redus la condus

Confortul redus la condus este adesea un semn de probleme cu suspensia. Este posibil să observaţi că mașina se deplasează cu o gardă joasă la sol, să auziţi frecare între pneuri și pasajul roţii sau este posibil să aveţi probleme la trecerea peste denivelări de viteză. Dacă observaţi oricare dintre aceste semne, vă recomandăm să mergeţi repede la un mecanic.

MOOG TV

Dacă sunteţi interesaţi să vă extindeţi sau să vă reîmprospătaţi abilităţile, apelaţi la MOOG TV. Cu o mulţime de informaţii utile, sfaturi utile și instrucţiuni clare, MOOG TV este locul ideal pentru a afla mai multe despre cum funcţionează mașina dvs.

Accesaţi MOOG TV

 

 

Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

ARTICOLE ASOCIATE


Motivul și modul de înlocuire a pivotului


Vezi detalii


Cât costă repararea suspensiei mașinii


Vezi detalii


Verificarea completă a ansamblului faţă


Vezi detalii


Descoperiţi ce, de ce și cum referitor la alinierea mașinii


Vezi detalii


Puteţi conduce o mașină cu suspensia defectă?


Vezi detalii


Cât ţin rulmenţii de roată?

498888104
Vezi detalii