Skip Navigation

Selectează limba

Ce poate cauza
scurgerea dintr-un sistem cu cremalieră și pinion?

Majoritatea mașinilor din circulaţie folosesc astăzi un sistem de direcţie cu cremalieră și pinion, cu servodirecţie. Sistemul de servodirecţie facilitează manevrarea, dar adaugă complexitate sistemului compact cu cremalieră și pinion, ceea ce îl poate face mai dificil (și mai costisitor) de reparat.

Adăugarea servodirecţiei la un sistem de direcţie cu cremalieră și pinion schimbă designul într-o mică măsură. Un cilindru cu un piston este adăugat în cremalieră, iar lichidul este adăugat la ambele părţi ale pistonului. Adăugarea de presiune la lichidul de pe o parte a pistonului forţează pistonul să se deplaseze, mişcând cremaliera și ajutând la direcţie.

Ce cauzează scurgerea unui sistem cu cremalieră și pinion cu servodirecţie?

În timp, componentele din sistemul de direcţie cu cremalieră și pinion pot începe să se uzeze, deoarece sunt utilizate frecvent la conducere și direcţie. Acest lucru poate duce la fitinguri slăbite.

În timp ce sistemul de servodirecţie ar putea începe să aibă scurgeri în punctele de conectare sau prin fisuri în furtunurile flexibile de cauciuc și conducte, este mai probabil ca scurgerile să apară la una dintre garniturile de pe cremalieră și pinion. Condiţiile de mediu și stilurile de condus pot determina uscarea, micșorarea, fisurarea sau deplasarea garniturilor.

Există trei factori principali care pot provoca scurgeri: 

  • Furtunurile și conductele sunt realizate dintr-un cauciuc flexibil care se poate fisura;
  • Conexiunile se pot slăbi;
  • Garniturile dintre coloana de direcţie și cremalieră și pinion sau din jurul conexiunilor bieletei de direcţie se pot contracta, sparge, usca sau deplasa.

Este demn de menţionat faptul că scurgerea vine de la sistemul de servodirecţie, nu de la sistemul de cremalieră și pinion. Acest lucru se datorează faptului că cremaliera de direcţie este lubrifiată cu vaselină.

Cum vă daţi seama dacă sistemul cu cremalieră și pinion cu servodirecţie prezintă scurgeri?

Lichidul de direcţie care se scurge are, de obicei, un miros de ulei ars și este, de obicei, de culoare roșie sau roz. Este posibil să observaţi că acesta formează o baltă mică pe sol în partea din spate a motorului.

Alternativ, dacă aveţi un cric, suporturi pentru maşină sau o rampă, puteţi verifica direct sistemul cu cremalieră și pinion pentru scurgeri. Odată ce vă aflaţi sub mașină, este relativ ușor să verificaţi furtunurile, conexiunile și garniturile.

Este sigur să conduceţi mașina dacă sistemul de cremalieră și pinion cu servodirecţie prezintă scurgeri?

Când începe scurgerea pentru prima dată, direcţia va începe să devină dificilă și inconsecventă până când se defectează complet, deoarece toată asistenţa electrică este pierdută. Dacă acest lucru se întâmplă atunci când conduceţi pe un drum relativ drept, nu va conta prea mult. Cu toate acestea, dacă trebuie să viraţi, în special dacă mergeţi cu viteză, nu va fi ușor sau sigur. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce un sistem cu scurgere nu va provoca direct un accident, acesta poate contribui la un incident în cazul în care șoferul nu are suficientă putere pentru a face faţă direcţiei grele.

În plus, sistemul dvs. de servodirecţie care prezintă scurgeri poate provoca rapid consecinţe grave. De exemplu, cauzând supraîncălzirea cremalierei de direcţie sau a casetei de direcţie.

Opţiuni de reparare pentru un sistem de cremalieră și pinion cu servodirecţie

Scurgerile de la cremalieră și pinion sunt adesea costisitoare de reparat, deoarece garniturile sunt dificil de întreţinut, chiar și de către un mecanic. Cele mai multe scurgeri sunt rezolvate prin înlocuirea întregului sistem de cremalieră și pinion pentru a asigura că sistemul funcţionează corect.

O alternativă este un produs de „oprire a scurgerii din servodirecţie”. Deși acestea ar putea părea o soluţie bună, sunt doar o soluţie temporară și vor rămâne în sistemul dvs. de servodirecţie până la următoarea spălare a servodirecţiei.

Doriţi detalii?

Sunteţi interesaţi să aflaţi mai multe despre cum să vă întreţineţi și să vă reparaţi mașina? Vizitaţi MOOG TV și exploraţi videoclipuri utile, ghiduri de montaj simple și sfaturi de la experţi.

MOOG TV

 

 

Vă interesează să vă diagnosticaţi propriile probleme de direcţie și de suspensie ale mașinii? Aruncaţi o privire la centrul nostru de diagnosticare.

Vizitaţi centrul de diagnosticare

 

 

Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

ARTICOLE ASOCIATE


Ce este direcția cu cremalieră și pinion?


Vezi detalii


Ghid ușor pentru mașină: Cum funcționează un sistem de direcție

492988150
Vezi detalii


Cât de des se verifică sistemele de direcție și de suspensie?


Vezi detalii


Verificarea completă a ansamblului față


Vezi detalii


Șapte motive pentru a vizita un mecanic


Vezi detalii