Skip Navigation

Selectează limba

POZIţIA CORECTĂ DE MONTARE PENTRU
BIELETE STABILIZATOARE

ȘTIAţI CĂ? Sfaturi pentru profesioniști

Bieletele stabilizatoare, în cazul cărora bolţurile cu cap sferic sunt deplasate unghiular cu 150° (doar cu 30° mai puţin decât o piesă complet simetrică), pot fi inversate cu ușurinţă în timpul instalării, adică prin confundarea poziţiei de montare S/D. Nu este necesară o forţă anormală vizibilă pentru a le potrivi incorect. Această eroare conduce în curând la un zgomot de ciocănire, care ar putea duce la ieșirea bolţului cu cap sferic din carcasa acestuia.

 

PREZENTARE GENERALĂ

Unele bielete stabilizatoare pot părea simetrice, atunci când, de fapt, sunt piese cu poziţii de montare pe stânga și pe dreapta specifice. Uneori, acest lucru este trecut cu vederea de către mecanici.

 

EXEMPLE DE APLICAȚII

PUNTE FAȚĂ MERCEDES C-CLASS [W204] 2007-2014

Moog recomandă verificarea atentă a faptului că fiecare piesă este cea corectă în funcţie de poziţia de montare S/D, înainte de instalare. O modalitate ușoară de a efectua această verificare este de a păstra bolţul cu cap sferic din prim-plan în faţa dvs.

  • Dacă bolţul cu cap sferic din fundal este deplasat în unghi cu 150° în sens antiorar (ca un ceas care indică ora 7), piesa este ME-LS-5678 și trebuie deci montată pe partea stângă.
  • Dacă bolţul cu cap sferic din fundal este deplasat în unghi cu 150° în sens orar (ca un ceas care indică ora 5), piesa este ME-LS-5679 și trebuie deci montată pe partea dreaptă.

PUNTEA FAȚĂ A AUDI A6 [C6] 2004 - 2010

Un alt exemplu tipic este bieleta stabilizatoare pentru Audi A6 care trebuie orientată cu săgeata indicatoare spre furca amortizorului.

 

Orice montare inversă va cauza în mod inevitabil o uzură prematură a bucșelor.


Răsfoiţi mai multe Conţinut tehnic și începeţi să vă dezvoltaţi cunoștinţele tehnice cu Garage Gurus.


Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

Subiecte similare
se încarcă