Skip Navigation

Selectează limba

UTILIZAţI ÎNTOTDEAUNA PIULIţA CORECTĂ PENTRU CAPETELE DE BARĂ ȘI PIVOţI

ȘTIAŢI CĂ? Sfaturi pentru profesioniști

MOOG oferă piese diferite pentru capetele de bară și pivoţii de suspensie în funcţie de specificaţiile de material ale fuzetei roţii. Variaţia este, în general, piuliţa de fixare furnizată.

  • Fuzetă de oţel: Utilizată de obicei pe versiuni de model standard.
  • Fuzetă de aluminiu: Rezervată adesea pentru modele mai performante sau vehicule cu jante de dimensiuni mai mari.

TIPURI DE MONTARE A PIULIţELOR DE FUZETĂ

Versiunea din aluminiu este echipată cu un tub de inserţie din oţel pentru a evita deteriorarea prematură a scaunului conic din aluminiu. Flanșa piuliţei de fixare se suprapune complet peste tub pentru a vă asigura că tubul este reţinut în siguranţă. O piuliţă cu flanșă mare este necesară în acest caz, în timp ce o piuliţă standard cu autoblocare este cea mai potrivită pentru tipul de fuzetă din oţel.

MOOG - Tipuri de montare a piulițelor de fuzetă

SFAT IMPORTANT

Utilizarea piuliţei corecte este foarte importantă, în special în cazul unei fuzete de roată din aluminiu. Chiar și atunci când tubul de oţel este presat în siguranţă în interiorul fuzetei, fără flanșa suprapusă a piuliţei, un impact anormal de mare (cum ar fi o groapă, o bordură sau o altă suprafaţă ridicată) ar putea face ca inserţia să sară din carcasa sa de aluminiu.

MOOG recomandă să verificaţi întotdeauna dacă piuliţa corectă este utilizată pentru acestea în funcţie de tipul de fuzetă.

MOOG - Tub inserție din oțel

UNELE MODELE VAG POT FI ECHIPATE CU DOUĂ TIPURI DIFERITE DE FUZETE DE ROATĂ

  • AUDI A3 2003 -->
  • SEAT Leon 2005 -->
  • SKODA Octavia 2004 -->
  • VW Golf 2003 -->


Răsfoiţi mai multe Conţinut tehnic și începeţi să vă dezvoltaţi cunoștinţele tehnice cu Garage Gurus.


Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.

Subiecte similare
se încarcă