Skip Navigation

Selectează limba

 

Cum a devenit MOOG un pionier al Industriei 4.0

Watch Video

O abordare „revoluţionară” a fabricării componentelor de suspensie superioare

 

În ultimul deceniu, a patra etapă a revoluţiei industriale, sau „Industria 4.0”, a apărut, introducând noi tehnologii și capacităţi de producţie care valorifică conectivitatea digitală pentru a produce bunuri de calitate superioară mai rapid și mai sigur decât oricând înainte.

Industria 4.0 permite producătorilor să profite de automatizarea inteligentă care conectează perfect mașinile și oamenii, accelerând fluxul de informaţii și analiză și eliminând limitarea intervenţiei exclusiv umane. Companiile care utilizează în mod eficient acest model vor vedea îmbunătăţiri care vor schimba situaţia în fiecare etapă a ciclului de viaţă al produsului – proiectare, inginerie, producţie, stocare, vânzare, mentenanţă și multe altele.

MOOG a îmbrăţișat această revoluţie în toate operaţiunile de fabricaţie și asamblare, utilizând tehnologii inovatoare și procese conexe pentru a oferi o nouă generaţie de piese de direcţie și suspensie care sunt mai sigure, mai durabile și care ajută la oferirea unei experienţe de conducere superioare pentru proprietarul vehiculului.

În centrul Industriei 4.0 „Internetul lucrurilor” sau IoT. IoT este interconectarea mașinilor, a senzorilor și a altor dispozitive. Această reţea vastă permite dispozitivelor să partajeze date în timp real și permite atât mașinilor, cât și operatorilor lor umani să analizeze în mod continuu datele și să ia măsurile adecvate pentru a rezolva problemele și pentru a face alte ajustări pentru a asigura eficienţa, consecvenţa și, cel mai important, calitatea superioară.

Desigur, este nevoie de mult mai mult decât o comunicare digitală eficientă pentru îmbunătăţirea proceselor de fabricaţie. De asemenea, este nevoie de capacitatea de a colecta în mod consecvent informaţiile corecte și de a învăţa din acestea, ca mijloc de a face fiecare generaţie de produse mai bună decât cea anterioară.

Deci, cum reușește MOOG?

Mașini inteligente

În prima linie a producţiei se află echipamentul de fabricaţie. MOOG utilizează mașini inteligente echipate cu servomotoare și senzori de precizie, care colectează date pe parcursul fiecărei etape a procesului de producţie, efectuând măsurători precise pentru a evalua calitatea, atât pe linie, cât și la sfârșitul liniei, pentru a se asigura că fiecare piesă respectă toleranţele corespunzătoare.

Big data, învăţarea automată și inteligenţa artificială

Fiecare punct de date colectat de la fiecare senzor și interacţiune este transferat și stocat. Folosind aceste date, mașinile pot „învăţa” cum să finalizeze mai bine anumite sarcini și să prezică rezultatele viitoare ale acţiunilor specifice. Datele colectate în timp real din operaţiunile de asamblare a produselor MOOG includ:

  • Poka yoke (Un termen japonez care înseamnă „verificarea erorilor”) – Când un proces poka yoke nu este îndeplinit, producţia este oprită până când eroarea este corectată
  • Ratele de rebut al produsului
  • Parametrii de producţie de la servomotoare, inclusiv forţa și deplasarea
  • Parametri de ieșire (verificări ale cuplului)

Acest nivel de gândire sofisticată ajută mașinile să funcţioneze mai inteligent, mai rapid și mai bine, pe măsură ce fiecare piesă MOOG se mișcă prin procesul de asamblare într-un ciclu de îmbunătăţire continuă. De asemenea, face ca măsurătorile să fie mai precise, oferind posibilitatea de a repeta fără întreruperi acţiunile pentru piese cu anumiţi parametri în diferite loturi de producţie. Acest lucru, la rândul său, ajută la asigurarea unei consecvenţe mai mari și contribuie la o calitate generală mai bună a produselor pentru clienţi.

Pe parcursul acestui ciclu, echipamentele dobândesc, de asemenea, o capacitate îmbunătăţită de a efectua diagnostice și de a se adapta pentru a-și rezolva propriile probleme, inclusiv probleme funcţionale care, în mod tradiţional, ar fi necesitat interacţiune umană.

Livrare autonomă și robotică colaborativă

Nivelul de inteligenţă oferit de tehnologiile IoT oferă un nivel cu totul nou de siguranţă a angajaţilor. Mașinile conectate sunt capabile să navigheze în mediile lor de lucru și să desfășoare activităţi pentru perioade lungi de timp, fără a fi nevoie de interacţiune umană sau service, ceea ce înseamnă că potenţialul de incidente și vătămări este redus sau eliminat cu totul.

Și, atunci când este necesară intervenţia umană, senzorii și software-ul care rulează mașinile sunt proiectate pentru a se asigura că aceste interacţiuni de proximitate sunt efectuate în cel mai sigur mod posibil.

Lanţuri de aprovizionare interconectate

O linie de producţie conectată facilitează, de asemenea, adaptarea la nevoile în schimbare ale pieţei. Nu numai că tehnologiile Industriei 4.0 oferă inginerilor MOOG o mai bună înţelegere și control prin vizibilitatea robustă a datelor – linia de producţie conectată se poate ajusta, de asemenea, cu mai multă agilitate, adaptând operaţiunile și reconfigurând liniile de producţie în timp real. Reglajele flexibile posibile prin Industria 4.0 permit MOOG să producă sute de variaţii de piese pe o singură linie de asamblare, cu o nevoie minimă de întrerupere pe măsură ce sunt implementate modificările.

Capacitatea de a profita de aceste capacităţi permite companiei MOOG să introducă noi produse mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor decât alte companii similare.

Oferirea unei experienţe mai bune pentru clienţi

Desigur, o mai mare eficienţă a producţiei și a lanţului de aprovizionare poate duce la lansarea mai rapidă a celor mai recente componente de direcţie și suspensie. Dar există și multe alte beneficii pentru clienţi.

Componentele de direcţie și de suspensie se numără printre cele mai vitale componente de siguranţă de pe orice vehicul. În afară de simpla deplasare fără probleme, acestea lucrează în tandem cu alte componente pentru a asigura o direcţie precisă și o stabilitate constantă. În consecinţă, piesele de direcţie și de suspensie trebuie să îndeplinească cele mai stricte toleranţe. Datorită tehnologiei Industriei 4.0, șoferii pot fi mai încrezători ca niciodată că piesele de direcţie și suspensie MOOG vor îndeplini aceste standarde de fiecare dată. Controlul calităţii este monitorizat cu precizie și îndeaproape de senzori digitali, care sunt mai puţin predispuși la erori umane. Și pe măsură ce fiecare piesă își face drum prin fabrică, fiecare mașină și computer corespunzător identifică noi modalităţi de a oferi o calitate remarcabilă mai eficient.

Și, pentru a merge un pas mai departe, fiecare piesă MOOG este pe deplin trasabilă printr-un număr de serie atribuit parametrilor de producţie ai acelei părţi. Dacă se descoperă o neregulă, fiecare piesă afectată este identificabilă imediat, permiţând un răspuns rapid și adecvat.

MOOG este atât de încrezător în această nouă abordare riguroasă a asamblării produselor, încât oferă o garanţie de 3 ani lideră pe piaţă în Europa. Drept urmare, service-urile care instalează piese MOOG originale pot avea încredere că fiecare componentă a fost proiectată și construită pentru a oferi performanţe și durabilitate superioare.

Subiecte similare
se încarcă