Skip Navigation

Selectează limba

Servomotoare „inteligente”
o nouă linie de apărare împotriva pieselor defecte

Watch Video

Aflaţi cum utilizează MOOG asamblarea automată și asigurarea calităţii pentru a oferi o calitate superioară

 

Nu există loc de eroare în proiectarea și producţia componentelor de direcţie și suspensie auto. Fie că este vorba de un pivot, de un braţ de suspensie, de un braţ triunghiular, de o bieletă de direcţie sau de altă componentă, scopul său principal este de a ajuta șoferul și pasagerii să rămână în siguranţă într-o gamă completă de condiţii de funcţionare.

Deoarece sunt atât de multe în joc, este important să înţelegem dacă cerinţele de tehnologie, materiale și asamblare ale unui producător sunt în conformitate cu cerinţele reale ale vehiculelor actuale. Și dacă nu, pe ce mărci și furnizori se pot baza mecanicii pentru a oferi calitatea, performanţa, valoarea și siguranţa pe care clienţii lor le cer și le merită?

Aceștia pot apela la MOOG, care a investit în cele mai recente tehnologii automate de asamblare și control al calităţii pentru a se asigura că fiecare componentă a direcţiei și suspensiei îndeplinește standarde stricte de calitate și performanţă. Pe scurt, nu există loc de eroare atunci când vine vorba de piesele livrate într-o cutie MOOG.

„Producătorii care au amploarea și expertiza necesare pentru a profita de avantajele automatizării inteligente vor avea un drum clar pentru a fi lideri de calitate faţă de cei care se bazează exclusiv pe oameni pentru a asambla și controla calitatea pieselor de direcţie și suspensie”, a declarat Gultekin Hazer, director executiv pentru calitate EMEA, Tenneco.

Tenneco a implementat o varietate de mașini inteligente echipate cu servomotoare sofisticate și senzori de precizie pentru a se asigura că fiecare piesă MOOG asamblată în Europa se încadrează în toleranţe stricte pentru mai multe caracteristici cheie ale produsului. În plus, această abordare de asamblare automată este combinată cu inteligenţa artificială (AI) pentru a ajuta echipamentele robotizate să „înveţe” nu numai cum să identifice piesele neconforme, ci și cum să elimine problemele viitoare de calitate.

Unde servomotoarele devin „inteligente”

Un servo, prescurtare de la servomecanism sau servomotor, este un dispozitiv de acţionare electronic, care utilizează măsurători ale poziţiei, vitezei și cuplului pentru a controla un proces automat de fabricaţie. Tenneco a combinat această tehnologie cu Inteligenţa Artificială pentru a îndeplini două sarcini fundamentale, esenţiale pentru calitate, în producţia de piese MOOG:

  • Replicarea proceselor de asamblare, astfel încât acestea să fie 100% exacte
  • Măsurarea și înregistrarea aspectelor cheie ale fiecărui proces pentru a identifica piesele care nu îndeplinesc toleranţele de asamblare corespunzătoare

Aceste servomotoare „inteligente” reprezintă un progres semnificativ dincolo de procesele de asamblare și inspecţie bazate pe om, dar nu sunt noi. Această tehnologie a revoluţionat deja producţia de automobile, electronice de consum, dispozitive medicale și nenumărate alte produse. Având în vedere cerinţele stricte de calitate ale multora dintre aceste categorii, este firesc ca automatizarea inteligentă să fie aplicată – și de aceea este strategia ideală pentru producţia de piese de direcţie și suspensie.

Protecţie împotriva erorilor pentru o siguranţă sporită

Tenneco utilizează servomotoare inteligente și alte tehnologii automate pentru a elimina din producţie piesele care prezintă oricare dintre zecile de erori. Acestea includ:

  • Deformare plastică
  • Valori incorecte ale ansamblului liniar
  • Abateri de la modelele de forţă aplicată

În fiecare dintre aceste cazuri, indiferent dacă subcomponentele au fost asamblate incorect, prezintă dimensiuni greșite de montaj sau prezintă alte defecte, piesa va fi eliminată automat din linia de producţie și, în cele din urmă, va fi casată. Cu toate acestea, înainte de casare, inginerii MOOG utilizează fluxul continuu de date generate prin intermediul fabricaţiei inteligente pentru a detecta cauzele principale ale problemelor de calitate și pentru a modifica procesele pentru a preveni reapariţia acestora. Astfel, cu fiecare ciclu de „învăţare”, linia de producţie devine mai eficientă și mai precisă și calitatea fiecărei piese MOOG este asigurată.

„Este dificil să exagerăm importanţa acestei capacităţi”, a spus Gultekin Hazer. „O problemă toleranţă greşită care afectează un pivot, o articulaţie axială sau un capăt de bară ar putea fi foarte dificil de detectat de către un client înainte de a instala piesa pe un vehicul.”

Prin alegerea produselor MOOG, tehnicianul și clienţii săi pot fi siguri că fiecare piesă a trecut cele mai stricte verificări de calitate posibile folosind tehnologia modernă.

Subiecte similare
se încarcă