Skip Navigation

Selectează limba

TOTUL DESPRE TEHNOLOGIA CU ARTICULAţIE HIBRIDĂ MOOG®


TEHNOLOGIA CU ARTICULAţIE HIBRIDĂ

Componentele de direcţie și suspensie ale mașinilor moderne sunt semnificativ mai bune decât cele ale anului 1919. Tehnologia, selectarea materialelor, metodele de fabricaţie, precizia construcţiei și calitatea pieselor s-au schimbat substanţial. Inovaţia continuă a impulsionat un secol de proiectare, producţie și întreţinere incredibile pentru automobile.

MOOG® a dezvoltat o nouă tehnologie a lagărelor cu Articulaţie Hibridă. Prin utilizarea armării cu fibre de carbon, Tehnologia cu Articulaţie Hibridă crește semnificativ durabilitatea articulaţiilor braţelor de suspensie, a pivoţilor, a capetelor de bară și a bieletelor de direcţie MOOG. Durabilitatea și siguranţa sunt îmbunătăţite și mai mult prin utilizarea călirii prin inducţie a bolţurilor componente. Călirea prin inducţie este un proces de tratament termic care asigură o creștere de cinci ori a durităţii suprafeţei unei piese și poate dubla rezistenţa bolţurilor.

hybrid-core-system-studs



Noul design reduce, de asemenea, creșterea treptată a deformării radiale pe care componentele o pot avea în timpul duratei lor de viaţă, cunoscută în mod obișnuit și mai simplu sub numele de „joc”. Reducerea acestei creșteri anormale a deformării înseamnă că senzaţia precisă de direcţie și mișcarea controlată a suspensiei sunt menţinute pe toată durata utilizării componentei.

O istorie a inovaţiei este ceea ce diferenţiază MOOG. Înţelegem importanţa componentelor de direcţie și suspensie în siguranţa și confortul unui vehicul – doi dintre cei mai semnificativi și mai liniștitori factori pentru șoferi. De aceea, am dezvoltat Tehnologia cu Articulaţie Hibridă și am continuat să investim în tehnologii și procese care oferă clienţilor noștri piese inteligente și fiabile.


Tehnologia cu Articulaţie Hibridă este introdusă pe multe dintre componentele MOOG, alături de alte inovaţii de produse care îmbunătăţesc durabilitatea și confortul: acoperire cu zinc și o nouă varietate de vaselină sintetică. Pivoţii și bieletele stabilizatoare MOOG prezintă acum o acoperire cu zinc, făcându-le excepţional de rezistente la coroziune și îmbunătăţind și mai mult durabilitatea. În același timp, un strat de zinc este acum aplicat pe toate accesoriile MOOG, sporind rezistenţa la condiţiile de drum corozive. În plus, inginerii de la MOOG au selectat o nouă vaselină sintetică care permite o acţionare extrem de lină, oferind în același timp atelierelor o ușurinţă sporită de montaj.

ball-joints-hybrid-core


Produsele mărcii sunt disponibile în Europa din 2001, cel mai recent eveniment fiind deschiderea unei fabrici în Barcelona, Spania, care produce piesele MOOG. Toate aceste componente vor prezenta noile tehnologii, menite să diferenţieze MOOG ca marcă de direcţie și suspensie, cu accent pe calitate și design. Noua fabrică va avea ca rezultat, de asemenea, o mai bună disponibilitate a pieselor în întreaga Europă.

Istoria MOOG nu se limitează doar la şosele: piesele mărcii și-au găsit, de asemenea, locul pe pista de curse. MOOG a fost implicată în NASCAR® în SUA timp de peste 50 de ani, începând din 1966. În 2017, MOOG a început, de asemenea, să sponsorizeze NASCAR Whelen Euro SeriesTM prin furnizarea de componente de direcţie și suspensie pentru aceste maşini de curse.

   


Aţi putea fi, de asemenea, interesaţi de:
 

 

Conţinutul acestei secţiuni are exclusiv rol informativ și de divertisment și nu trebuie să înlocuiască sfaturile profesionale ale unui tehnician sau mecanic autorizat. Vă recomandăm să consultaţi un tehnician sau mecanic autorizat dacă aveţi anumite întrebări sau neclarităţi cu privire la oricare dintre subiectele acoperite aici. Nu vom fi răspunzători în niciun caz pentru eventuale pagube sau pierderi apărute ca urmare a aplicării informaţiilor din orice conţinut.